Οι λέξεις «πειρατεία» και «πειρατής» προέρχονται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα πειράω-ῶ, το οποίο σημαίνει προσπαθώ, δοκιμάζω. ~ Wikipedia

Τι δεν είμαστε

Δεν είμαστε πολιτική παράταξη, πολιτιστικός σύλλογος ή μη κερδοσκοπική οργάνωση. Δεν υποκινούμαστε από τα συμφέροντα κανενός, δεν λογοδοτούμε σε κανέναν.

Τι είμαστε

Είμαστε μια παρέα ανθρώπων, μια συλλογικότητα, που πιστεύει έντονα στην ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και της γνώσης, στην ανάγκη για περισσότερη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, στον δημόσιο διάλογο, στην προστασία του περιβάλλοντος, στο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, στη συνεργασία και την αλληλεγγύη, στη διασκέδαση, τον αλληλοσεβασμό και την επικοινωνία.

Δράσεις

Παρέχουμε δωρεάν ψηφιακά εργαλεία για να ενισχύσουμε τα συνεργατικά εγχειρήματα, πραγματοποιούμε ανοιχτά επιμορφωτικά εργαστήρια για όλους όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα πάνω στα προαναφερθέντα εργαλεία και το ελεύθερο λογισμικό, διοργανώνουμε εκπαιδευτικές μα και ψυχαγωγικές συναντήσεις, συνεργαζόμαστε κι υποστηρίζουμε ποικιλοτρόπως ομάδες εθελοντών που παράγουν σημαντικό, κατά τη γνώμη μας, έργο.

Γενικότερα, οι δράσεις και οι στόχοι μας διαμορφώνονται καθ’ οδόν, μιας και είναι τόσα πολλά (και όχι πάντα σχετικά μεταξύ τους) αυτά που επιθυμούμε να κάνουμε. Οι ιδέες είναι πάντα ευπρόσδεκτες!

Όραμα

Απώτερο όραμα μας είναι η δημιουργία ενός φυσικού χώρου ο οποίος θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση ως ανταλλακτική βιβλιοθήκη και όπου άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα θα μπορούν να εκφραστούν, να συμμετέχουν σε έργα, να γνωριστούν, να ψυχαγωγηθούν, να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, να βοηθήσουν στην γέννηση νέων ιδεών ωφέλιμων για όλους.

Τρόπος λειτουργίας

Τα λειτουργικά μας έξοδα, το προωθητικό μας υλικό, καθώς και το κόστος των δράσεων μας καλύπτονται αποκλειστικά από εθελοντές και φίλους της συλλογικότητας μας. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, αναλαμβάνοντας να συγχρηματοδοτήσει κάποιο έργο ή προμηθεύοντας μας με υλικό (π.χ μεταχειρισμένα βιβλία για την ανταλλακτική βιβλιοθήκη μας, ανταλλακτικά υπολογιστών κ.ο.κ.).

Πειρατικό υλικό

Όλο το υλικό μας παρέχεται εντελώς δωρεάν! Αν κάποιος/α επιθυμεί να προσφέρει κάτι σε αντάλλαγμα, μπορεί να το κάνει με τους τρόπους που προαναφέρθηκαν παραπάνω ή να συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες μας καταθέτοντας ιδέες, συνδιοργανώνοντας δράσεις, βοηθώντας στη συγγραφή άρθρων, προσφέροντας λίγο χρόνο και ενέργεια γενικότερα.

Αποποίηση ευθυνών

Όλες μας οι υπηρεσίες συντηρούνται από εθελοντές και χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από δωρεές. Αυτό σημαίνει πως παρέχονται χωρίς κάποια εγγύηση και χρησιμοποιούνται με δική σας ευθύνη, εφόσον η λειτουργικότητα μα και η βιωσιμότητα τους γενικότερα εξαρτώνται από τον χρόνο και τις γνώσεις των εθελοντών μας, καθώς επίσης κι από το σύνολο των δωρεών.

Κάνουμε συστηματικά ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας ώστε να εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη διάθεση τους με τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα, παρ’ όλ’ αυτά, σας συμβουλεύουμε έντονα να κρατάτε συχνά αντίγραφα ασφαλείας, για αποφυγή απώλειας δεδομένων.

Κατακλείδα

Το πόσα απ’ αυτά που θέλουμε θα καταφέρουμε εν τέλει, παραμένει άγνωστο. Αλλά όπως λέγεται, σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός. Ευχόμαστε μόνο να σας έχουμε συνταξιδιώτες σ’ αυτό το όμορφο ρεσάλτο!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για εμάς και τις παροχές μας; Επιθυμείτε να συμμετέχετε κατ’ οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μας; Πλοηγηθείτε στη σελίδα μας και φυσικά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιπροσθέτως, μπορείτε να στηρίξετε τις δραστηριότητες μας με μια μικρή δωρεά. Η συμβολή σας είναι σημαντική!

Πειρατικούς χαιρετισμούς, Sons Of Piracy