Πολλά και διάφορα τα νέα μας τους τελευταίους μήνες και ήρθε η ώρα να τα μοιραστούμε μαζί σας μιας και μάλλον σας αφήσαμε πολύ καιρό χωρίς άρθρα και ενημέρωση (ουπς!).

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

– Ο server στον οποίο είχαμε την κεντρική μας σελίδα μα και την πλειοψηφία των υπηρεσιών μας έπαψε να καλύπτει τις ανάγκες μας και χρειάστηκε να μεταφερθούμε. Αυτό σημαίνει πως ίσως κάποια πράγματα να μην ανταποκρίνονται ακόμη όπως θα ‘πρεπε, μιας και η μετάβαση έγινε κάπως εσπευσμένα, αλλά θα επανέλθουμε σύντομα στους κανονικούς μας ρυθμούς.

– Τα τελευταία βράδια κάνουμε χαρτογραφικές εξορμήσεις εντός και εκτός Αττικής για να εμπλουτίσουμε το OpenStreetMap. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι τα StreetComplete, OsmAnd, ID Editor και JOSM. Το εγχείρημα υποστηρίζει ενεργά ο Lucky.

– Ολοκληρώσαμε τη δημιουργία του Pmail, ένα προσεκτικά στημένο Nextcloud instance με δυνατότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της μορφής username@pmail.gr και άφθονες χρήσιμες εφαρμογές που θα εκτοξεύσουν την παραγωγικότητά σας. Για την ώρα, βρίσκεται σε κλειστή δοκιμαστική φάση και διατίθεται μόνο για ομάδες εθελοντών που γνωρίζουμε προσωπικά. Αν είστε περίεργοι και θέλετε να το δοκιμάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!

Ποιοι το χρησιμοποιούν ήδη; Μα φυσικά εμείς (Sons of Piracy), η Τετράποδη Αγάπη, οι Γλαρόλυκοι, οι Χίμαιρες και η ομάδα του Creating Commons Cinematography Festival.

– Βγάλαμε μερικά ακόμη όμορφα αυτοκολλητάκια. Τι εννοείτε γιατί; Γιατί σε όλους αρέσουν τα αυτοκόλλητα! Εμπλουτίσαμε τη συλλογή μας με Puppy Linux, OpenStreetMap, Pmail, Pirate Ship, Use Open-Source κ.α. Βγάλαμε και μερικές κονκαρδούλες… Θα τα βρείτε όλα (μαζί με πολλά άλλα που έχουμε βγάλει κατά καιρούς ή έχουμε μαζέψει από projects που θαυμάζουμε) στις φυσικές δράσεις μας.

– Λόγω του υπερβολικά μεγάλου αριθμού spam καταχωρήσεων που δεχθήκαμε στην υπηρεσία μας Plank, αναγκαστήκαμε να κλειδώσουμε την σελίδα και να δίνουμε πρόσβαση μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζουμε – μέχρι να βρούμε μια καλύτερη λύση τουλάχιστον! Επι της ευκαιρίας, κάναμε και μια ανανεωσούλα στο οπτικό μέρος. 😉 Αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση, επικοινωνήστε μαζί μας!

– Μαζέψαμε και δωρίσαμε στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Κλίμακα μπόλικα ρούχα για να ενισχύσουμε το αξιέπαινο έργο τους. Χρήσιμη πληροφορία: Όσοι/ες αποφασίσετε να κάνετε το ίδιο, προσπαθήστε να δώσετε μόνο εποχιακά ρούχα, γιατί υπάρχει πρόβλημα αποθηκευτικού χώρου. Εάν έχετε πολλά και θέλετε να τα δώσετε όλα, θα ήταν πολύ χρήσιμο να τα έχετε ξεδιαλέξει εσείς από το σπίτι σας και να τα δώσετε έτοιμα, κατανεμημένα σε «χειμερινά» και «καλοκαιρινά».

– Μαζέψαμε και δωρίσαμε στο αγαπημένο μας HackerSpace διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για να συνεισφέρουμε στα αμέτρητα projects τους. Keep rocking the open-source world!

– Στις 15/12 επισκεφθήκαμε το περίπτερο της Τετράποδης Αγάπης σε μια υπέροχη φιλοζωική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μενίδι και μας έκαναν την τιμή να ακουμπήσουμε κι εμείς υλικό μας στο τραπέζι τους. Στις μέρες που ακολούθησαν, παρευρεθήκαμε σε περισσότερες ημέρες υιοθεσίας μαζί τους. Ευχαριστούμε πολύ παιδιά, είστε οι καλύτεροι!! 😀

– Η συλλογή μας σε βιβλία για την επερχόμενη ανταλλακτική βιβλιοθήκη μας, μεγάλωσε θεαματικά! Άλλες 9 κούτες κατέφθασαν, γεμάτες βιβλία κάθε είδους, για όλα τα γούστα!

– Τέλος, για να σας αφήσουμε με λίγο χρώμα, σας ενημερώνουμε πως πήραμε καινούριο κουμπαρά και φροντίσαμε να τον διακοσμήσουμε αναλόγως ώστε να ταιριάζει στη διάθεση μας! Όσοι/ες θέλετε να στηρίξετε, μπορείτε να ρίξετε μερικά κέρματα όπου μας συναντήσετε ή να κάνετε μια μικρή δωρεά μέσω PayPal.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα… Μέχρι τότε, καλές γιορτές και άφθονες όμορφες στιγμές γεμάτες χαμόγελα! ❤