Τους τελευταίους μήνες, είχαμε τη χαρά να «απελευθερώσουμε» αρκετούς υπολογιστές φίλων, γνωστών και συγγενών, καθώς επίσης και τους υπολογιστές εργασίας της ομάδας «Τετράποδη Αγάπη» .

Σε όσους δεν ήταν έτοιμοι να μεταβούν οριστικά σε Linux, αντικαταστήσαμε τις ιδιοταγείς (κλειστού κώδικα) εφαρμογές, με τις αντίστοιχες open-source (ανοιχτού κώδικα / ελεύθερο λογισμικό), σε κάποιους δώσαμε τη δυνατότητα να επιλέγουν κατά την εκκίνηση αν θέλουν να εργαστούν σε Windows ή Linux (dual boot) και σε άλλους εγκαταστήσαμε αποκλειστικά τη Linux διανομή που ταίριαζε στις ανάγκες τους.

open-source-software--min

Με την πρόσφατη αναβάθμιση της δημοφιλούς διανομής Ubuntu, έφτασε και η ώρα για αναβαθμίσεις στους υπολογιστές μας, μα και για ακόμη περισσότερες απελευθερώσεις!

Διαβάστε εδώ μερικούς απ’ τους λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνετε την μετάβαση και φυσικά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε. Τέλος, εγγραφείτε στο blog μας για περισσότερη σχετική ενημέρωση ή/και παρακολουθήστε τη ροή νέων της κατηγορίας PirateComputer ώστε να ειδοποιηθείτε για επερχόμενες ανοιχτές «απελευθερώσεις».

Μέχρι τότε, long live the penguin!