Οι προσπάθειες μας για την προώθηση συνεργατικών εργαλείων συνεχίζονται κι ακόμα ένα όμορφο εργαστήριο θα γίνει πραγματικότητα! Αυτή τη φορά σ’ έναν χώρο που εμείς προσωπικά εκτιμούμε κι αγαπάμε πολύ για το έργο του, μα κυρίως για τους ανθρώπους του: το φιλόξενο Hackerspace.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα αφορά το καταπληκτικό CryptPad, έργο το οποίο έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε εδώ και λίγο καιρό στον server μας και που έχουμε ήδη συστήσει σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν στις εργασίες τους.

Συγκεκριμένα, θα γίνει παρουσίαση των εφαρμογών που παρέχει, με παραδείγματα για το πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνεργατικά εγχειρήματα, θα ακολουθήσει σύντομη αναφορά στην (επιτυχή) προσπάθεια εξελληνισμού του και θα κλείσουμε με τεχνική παρουσίαση για όσους θέλουν να μάθουν ακόμη περισσότερα και ενδεχομένως να το φιλοξενήσουν σε δικό τους server.

Σας ακούγεται ενδιαφέρον; Ελάτε 20/12 στις 19:00 το απόγευμα, Αμπατιέλλου 11 στον Άγιο Ελευθέριο, για να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε και να δούμε παρέα πως μπορούμε να δουλεύουμε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Όσοι δεν έχετε ξαναβρεθεί στο Hackerspace, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στον πιο open-source χώρο των Αθηνών!