Φιλοζωικός Σύλλογος «ΑΓΑΠΑΖΩ»

Φιλοζωικός σύλλογος «ΑΓΑΠΑΖΩ»: Μαθαίνουμε για το έργο τους, το όραμα τους, τις ανάγκες και τους τρόπους στήριξης της προσπάθειας τους.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και τον φιλοζωικό σύλλογο «ΑΓΑΠΑΖΩ«! Πότε ξεκίνησε και γιατί;

Ο Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής «ΑΓΑΠΑΖΩ» ιδρύθηκε το 2014 με Α.Μ. 30317 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος, με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα αδέσποτα ζώα του Δήμου Φυλής (Χασιά, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Ζωφριά). Δραστηριοποιείται στον τομέα της στείρωσης, περισυλλογής, διάσωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του. Κύριο μέλημα και στόχος, είναι η χαρτογράφηση όλων των αδέσποτων ζώων του, η μείωση του αριθμού τους με στειρώσεις και αναζήτηση κατάλληλων οικογενειών για υιοθεσίες, η φροντίδα των μικρών μας φίλων στο χώρο ύπαρξης τους, η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των κατοίκων. Τα μέλη και οι εθελοντές του συλλόγου είναι εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές, κάθε ηλικίας που έχουν κοινό την αγάπη τους για τα ζώα. Μία αποφασισμένη, δυναμική ομάδα ανθρώπων, που ΑΓΑΠΑ όλα τα επίπεδα ποιότητας ΖΩής!!

  • Ποιά είναι η υπάρχουσα κατάσταση με τα αδέσποτα στον Δήμο Φυλής; Η δημαρχία δείχνει ενδιαφέρον;

Η μόνη βοήθεια που έχουμε από τον δήμο είναι η συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ. Αυτό δεν αρκεί γιατί σε έναν τόσο μεγάλο δήμο, είναι πολύ μικρός ο αριθμός των ζώων που περιθάλπονται εβδομαδιαίως, μόνο τέσσερα!

  • Ποιά η εμπειρία σας μέχρι στιγμής από την ανταπόκριση του κόσμου;

Ευτυχώς υπάρχουν συμπολίτες ευαισθητοποιημένοι που προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά δεν είναι σωστά ενημερωμένοι. Γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία κυρίως εκδηλώσεων στον δήμο μας, οι εθελοντές μας προχωρούν σε ενημέρωση πολιτών.

  • Τι μέθοδοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος;

Ο καθένας από εμάς τους πολίτες, συναντά καθημερινά πολλά αδέσποτα σκυλάκια. Ας αναλογιστεί απλά το πως επιβιώνουν, έχοντας να παλέψουν με ασθένειες, δηλητηριάσεις (φόλες), κακοποιήσεις, τροχαία ατυχήματα…

Agapazo_1

  • Ποιές πιστεύετε είναι οι αιτίες για τη δραματική αύξηση των αδέσποτων ζώων;

Ο κυριότερος λόγος είναι η ΛΑΘΟΣ πληροφόρηση που έχουν οι κηδεμόνες σκύλων για την στείρωση. Μη γνωρίζοντας, ζευγαρώνουν τα σκυλάκια τους και ύστερα τα κουτάβια καταλήγουν αδέσποτα από τους ίδιους, που δεν μπορούν να τα συντηρήσουν ή από τους ανάδοχους κηδεμόνες που θα το βαρεθούν όταν πάψει να είναι κουταβάκι…

  • Τι ονειρεύεστε / στοχεύετε να καταφέρετε μέσα απ’ τη δραστηριότητα σας;

Κύριο μέλημα-στόχος μας, η μείωση του αριθμού των αδέσποτων του Δήμου Φυλής, με στειρώσεις και αναζήτηση οικογενειών για υιοθεσίες.

  • Πώς μπορεί να συμμετέχει και να στηρίξει την προσπάθεια σας κάποιος;

Προτεραιότητές μας είναι οι στειρώσεις και η σωστή διαβίωση των ζώων που αναλαμβάνουμε. Για κάθε ζώο που διασώζεται απαιτείται ο χρόνος κι ο χώρος των εθελοντών μας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικές οι φιλοξενίες που ο καθένας από εσάς μπορεί να προσφέρει. Το εισόδημα μας προκύπτει από συνδρομές, δωρεές, τους κουμπαράδες μας που φιλοξενούνται σε διάφορα καταστήματα του δήμου μας κι όχι μόνο!

  • Πού μπορούν να σας βρουν; Ποιά είναι η έδρα σας; Έχετε διαδικτυακή παρουσία;

Για όλες τις δραστηριότητες μας χρησιμοποιούμε τα σπίτια μας. Αυτή είναι η έδρα μας. Αν κάποιος θελήσει να επικοινωνήσει μαζί μας, μπορεί να στείλει μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook.

  • Θα θέλατε να πείτε κάτι, ν’ αφήσετε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Καταρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία σας κι αυτό που θέλουμε να πούμε είναι το μήνυμα όλων των εθελοντών:

«Όλοι μαζί μπορούμε και στα αδέσποτα!»


Πηγή εικόνων: Αγαπαζω FB
Advertisements