Λίλη: Χορτοφαγική Διατροφή

Η Λίλη βρέθηκε με την παρέα της στο 1ο Summer Festival του Συλλόγου Νέων Φυλής και μας μίλησε για την χορτοφαγική διατροφή, την ηθική σημασίας της, τα οφέλη στην υγεία μας και για τα δικαιώματα των ζώων. Ας δούμε αναλυτικότερα τις απόψεις της.


  • Πες μας λίγα λόγια για σένα και την τέχνη / επιχείρηση / ασχολία σου!

Είμαι η Λίλη , είμαι 25 χρονών , έχω σπουδάσει οικονομικά στο τμήμα διοίκησης και οικονομίας στο ΤΕΙ Αθήνας, ωστόσο η βασική ασχολία μου από την ηλικία των 7 είναι η μουσική. Τον τελευταίο χρόνο, με αφορμή κάποια προβλήματα υγείας που πέρασα, στράφηκα πολύ έντονα στο κομμάτι της διατροφής και μέσα από την ενασχόληση μου με αυτό,  ήρθα αντιμέτωπη με την πραγματικότητα που ασυνείδητα αποφεύγουμε οι περισσότεροι. Αναφέρομαι στην κρεατοφαγία, με την οποία μεγαλώνουν τώρα γενιές και γενιές, θεωρώντας την φυσιολογική και αναγκαία για την ανάπτυξη του ανθρώπου. Τόσο ηθικά, όσο και από άποψη υγείας , η κρεατοφαγία είναι κάτι το οποίο ο καθένας από εμάς θα έπρεπε να αποφεύγει.

  • Ποιά η εμπειρία σου μέχρι στιγμής από την ανταπόκριση του κόσμου;

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το κομμάτι του βιγκανισμού, το κρατούσα για εμένα γιατί ακόμα το τέσταρα πάνω μου. Όσο όμως περνούσε ο καιρός και έβλεπα τα οφέλη, δε μπορούσα παρά να τα μοιραστώ με τον υπόλοιπο κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβρισκα ανταπόκριση. Να φανταστείς είχα φτιάξει τη σελίδα μου στο facebook και δεν την είχα δημοσιεύσει καν. Χαχα! Για μήνες ανέβαζα συνταγές που έβλεπα μόνο εγώ.  Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να βγάλω τα πιστεύω μου παραέξω, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πάρα πολύ θετική, ακόμα και από -μη- χορτοφάγους. Ευτυχώς για εμάς , η νέα γενιά είναι πολύ δεκτική! (Υπάρχει ελπίδα)

  • Τι ονειρεύεσαι / στοχεύεις να καταφέρεις μέσα απ’ τη δραστηριότητα σου;

Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή, εύχομαι να δώσουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, μία ευκαιρία σε αυτό τον τρόπο ζωής, τόσο για τον ίδιο τους τον εαυτό, όσο για τα ζώα και τον πλανήτη γενικότερα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος θα ήταν σε πολλά επίπεδα καλύτερος με τη χορτοφαγία. Και μόνο το γεγονός ότι η σκέψη του ανθρώπου λειτουργεί με γλυκόζη , (σάκχαρα —> φρούτα) φαντάσου πόσο διαφορετικά θα λειτουργούσε ο άνθρωπος , ξυπνώντας το πρωί με καλή διάθεση!

  • Πώς μπορεί να σε βρει ο κόσμος που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα σου;

Είναι βασικό να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι δεν προωθώ κάποιο προϊόν. Το μόνο που προωθώ είναι μία καλύτερη ζωή. Η σελίδα μου στο facebook λέγεται Vegan Lifestyle και εκεί μοιράζομαι , ιδέες , συνταγές μαγειρικής , προϊόντα που ανακαλύπτω στην αγορά και είναι γενικότερα δυσεύρετα, (χωρίς να προωθώ κάποια εταιρία). Παράλληλα ανεβάζω βίντεο στο youtube όπου δείχνω τον τρόπο ζωής ενός vegan . Το κανάλι μου στο Youtube λέγεται #Dat Lilly.

13978296_1122784084427025_204100412_o

  • Οι εντυπώσεις σου από την συμμετοχή σου στο Welcome Summer Fest;

To Welcome Summer Fest, μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε πραγματική επαφή με τον κόσμο, και να ανταλλάξω απόψεις μαζί τους , χωρίς να μιλάω με μία οθόνη. Ο κόσμος ήταν δεκτικός και διατεθειμένος να πάρει νέες πληροφορίες. Το περιβάλλον και τα παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ήταν ο τέλειος συνδυασμός για να μου αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

  • Θα ήθελες να πεις κάτι, ν’ αφήσεις ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Το κάθε κατόρθωμα πάνω στη γη, πριν πραγματοποιηθεί, θεωρούταν αδύνατο. Μην το βάζεις ποτέ κάτω, γιατί έχεις τη δύναμη να πετύχεις ό,τι καρφωθεί στο μυαλό σου. Μη βιάζεσαι να απορρίψεις μία νέα ιδέα. Έχε ανοιχτά τα μάτια, τα αφτιά σου και την κριτική σου ικανότητα.


Διαβάστε την ανταπόκριση και δείτε φωτογραφίες από το 1o Welcome Summer Festival.

Advertisements