Όσα μας ενώνουν κι όσα μας χωρίζουν

Πρόσφατα, είχα τη χαρά να παρευρεθώ στη μπυροσυνάντηση που διοργάνωσε το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη , αλλά το πραγματικά σημαντικό ήταν το κλίμα που επικρατούσε.

Φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, συνετέλεσαν στη δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας, γεμάτης συζητήσεις, αστεϊσμούς, πειράγματα, κουβεντούλα περί ανέμων και υδάτων, μα και προγραμματισμό δράσεων.

Άνθρωποι που άλλαζαν συνεχώς θέσεις για να μιλούν με όλους, χαμόγελα, αγκαλιές, γνήσιος ενθουσιασμός και ενδιαφέρον.

Δεν είχε σημασία το πολιτικό, κοινωνικό, επαγγελματικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο. Δεν είχε σημασία το φύλο. Δεν είχε σημασία η ηλικία. Δεν είχε σημασία ούτε καν ο λόγος για τον οποίο βρεθήκαμε εκεί. Ήμασταν εκεί. Και δεν ήμασταν μόνοι.

Έκανα ένα βήμα πίσω, κοίταξα όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους και ένιωσα τιμή και ρίγος που ήμουν ανάμεσα τους. Συνειδητοποίησα πως, όταν βάζουμε στην άκρη τα λιγοστά που μας χωρίζουν και θυμόμαστε τα πολλά που μας ενώνουν, όλα λειτουργούν καλύτερα!

Αναμφίβολα, ήταν μία απ’ τις καλύτερες συναντήσεις που έχω παρευρεθεί. Και σίγουρα ανυπομονώ για την επόμενη! Το ίδιο παροτρύνω κι εσάς: την επόμενη φορά που θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε κάτι, μη σκεφτείτε ούτε για μια στιγμή πως ίσως δεν έχετε θέση εκεί πέρα. Σηκωθείτε από τον καναπέ, κλείστε την τηλεόραση και κάντε ένα μικρό πρώτο βήμα προς έναν καλύτερο κόσμο.

Το παρόν κείμενο αποτελεί ανταπόκριση της Πειρατικής μπυροσυνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 16 Απριλίου 2016, η οποία αποτέλεσε τον πρόδρομο μιας ακόμη όμορφης μπυροσυνάντησης, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 14 Μαΐου 2016. Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στις 2 Μαΐου στο προσωπικό μου ιστολόγιο, αλλά όφειλε να μεταφερθεί εδώ, στο πραγματικό του «σπίτι», έστω και με αυτή τη μικρή καθυστέρηση! ~ Χρήστος Κουλαξίζης

Μπυροσυνάντηση στην Αθήνα 16.04.16

[Πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας τα βελάκια του slideshow ή πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το άλμπουμ και να κατεβάσετε τις φωτογραφίες που θέλετε…]

Advertisements